Unikum


Unikum i Varbergs kommun

Från och med höstterminen 2018 kommer alla Varbergs kommunala grundskolor använda Unikum som dokumentations- och bedömninggsverktyg. Just nu pågår ett pilotprojekt på följande grundskolor: Bosgårdsskolan, Lindbergsskolan, Trönningeskolan och Väröbackaskolan. Den information som framförallt kommer att finnas i Unikum nu i uppstarten är information kring utvecklingssamtal och elevens kunskaper i olika ämnen.

För att logga in i Unikum går du till adressen varberg.se/unikum. Där kan du läsa om vad Unikum innebär för dig och ditt barn. Logga in via länken som ni ser på bilden nedan.



När du har tryckt på länken kommer följande bild upp då väljer du att logga in som vårdnadshavare.

Välj den inloggningslösningen som du har tillgång till enligt följande bild.

För att få tillgång till Unikum behöver du första gång du går in godkänna användarvillkoren.




När du har loggat in i Unikum kommer du till din startsida. Där ser du information till dig som förälder. Där hittar du även kopplingen till ditt barn. För att komma vidare och se information om ditt barn klickar du på rutan med barnets namn.


På nästa sida kommer information som är kopplat till ditt barn. Du kan titta på elevens lärlogg, planeringar i skolan, elevens kunskaper, information kring utvecklingssamtalet och läroplanen. Det du som förälder framför allt behöver fokusera på här är samtalet. Du klickar på fliken samtalet för att fylla i information inför kommande utvecklingssamtal.




När du kommer in på sidan om samtalet finns här information om överenskommen tid och plats för kommande utvecklingssamtal. Det står även information om hur samtalet kommer att fungera och vilka som är inbjudna till samtalet. I de fall fliken ”Min övriga utveckling” finns på sidan klickar du på den och ni hjälps åt att fylla i information enligt barnets upplevelser. Detta går även att göra från barnets egen inloggning.


Så här kan frågorna se ut, men det kan också vara annan utformning beroende på barnets ålder.
När allt är ifyllt och ni känner er förberedda inför kommande utvecklingssamtal trycker ni på knappen ”Hemmet klart för samtal”.


I samband med samtalet kommer mentorn för ditt barn att publicera omdömen för ditt barn så att du och ditt barn kan se hur barnet ligger till i skolan.




Om du har fler barn inom skolan och vill kolla på nästa barn så finns hemknappen vid ditt namn uppe i vänstra hörnet. Om du trycker på ditt namn så kommer du tillbaka till startsidan.


Lycka till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Matteläxa v. 48