Vecka 20

Hej!

Veckorna springer iväg i ett rasande tempo och vi är inne på slutspurten innan sommarlovet väntar. Eleverna är flitiga och jobbar på.

I So/ Sv jobbar vi vidare om Sverige och vi har i veckan jobbat med Sveriges huvudstad Stockholm. Eleverna har skrivit en text om en valfri sevärdhet i Stockholm som de sedan muntligt läser in på sina iPads i " Min bok om Sverige". I svenskan jobbar vi med hur man skriver en insändare och vad en åsikt är. Eleverna har själva fått träna på att skriva insändare. Temat för insändarna var ämnet " Skolan". 

I No fortgår arbetet med " Djurriket". 

Eleverna får gärna träna på huvudräkning ( multiplikation) på Quickmath och multiplicera.se

Under veckorna 19 och 20 pågår en liten tävling mellan Lindbergs skola och Bockstens skolan  som går ut på att slänga så lite mat som möjligt. I nuläget leder Lindberg men det kan ju snabbt ändras. Det slängs betydligt mindre mat nu när Cecilia har varit ute i klasserna och pratat. Kul att hennes engagemang har gett resultat. 

Glöm inte torsdagen den 22/5 då några föräldrar i klassen ordnar lite aktiviteter för eleverna med familjer på kvällen här på skolans fotbollsplan. Glöm inte picknickkorgen. 

Läxa i engelska tills på tisdag den 13/5.

Trevlig helg! 

Hälsningar Lisa, Niklas och Elisabeth

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!