Vecka 22


Hej!
Veckorna fortsätter att rusa fram mot sommarlovet. I skolan kämpar vi på med kraft och rörelse i fysiken. Arbetet med Östersjöriket är inne i sin slutfas och etik och moral står på tur. Projektet Tala som Ted kommer att avslutas nästa vecka. Vilka fantastisk tal era barn har skrivit. Tal som berör både med glädje och stolthet. I onsdags framförde eleverna sina tal inför klassen. Vilket mod eleverna visade upp. Mod att våga prata om sådant som kan vara jobbigt, svårt, tungt och känslosamt. Tårar av mod, glädje och stolthet fanns i mångas ögon inte minst mina. Det var en magisk eftermiddag i klassrummet. Att få se hur talen vuxit fram under de senaste veckorna har varit fantastiskt. Jag (vi) är så stolta över att få möjlighet att coacha denna klass framåt. Jag hoppas att eleverna har med sig denna muntliga presentation i minnet vid framtida redovisningar i skolan och inte minst att erfarenheten (modet att våga) har stärkt deras självförtroende och hjälper dem i deras kommande vuxenliv. 

Angående skolavslutningen den 16 juni: Om någon behöver skolskjuts till eller från skolan kan ni meddela detta till oss. I år har vi den sena tiden i kyrkan 12.30. Klassen samlas i klassrummet klockan 12.00 för att önska trevligt sommarlov och säga hejdå till varandra. Vi kommer prata med barnen om att vi inte vill att de använder sina mobiler i kyrkan på skolavslutningen, eftersom detta var ett problem förra året. Ni kan väl hjälpa oss att prata med barnen hemma om detta. Kanske är det så att mobilen till och med kan stanna hemma denna stund.

På länken nedan finner ni info om den nya Trönningeskolan.
http://www.lindbergsskolan.varberg.se/dokument/1415/tronningskola150603.pdf

Viktiga datum
vecka 23
1/6 Studiedag eleverna är lediga
Vecka 24
8/6 Vi besöker simstadion för att kolla av simkunnigheten. Är tillbaka i skolan till lunch.
11/6 Vårträff kl  18.00
Vecka 25
16/6 Skolavslutning 12.30 ( samling i klassrummet för eleverna kl 12.00)

Vecka 22
Tisdag: Läxa i engelska
Torsdag: Idrott
Fredag: Läxa i Ma, Idrott
Trevlig helg! Hälsningar Lisa
Påminner om Vårträff för 5B (med familjer)!!

Torsdagen den 11 juni kl. 18:00 träffas vi på 5:e vik på Getterön. Vi börjar med femkamp (ca. 1h) och därefter äter vi vår egen medhavda picknick. Vi passar på att samla in 60kr/barn i ett namnat kuvert. Om ni tyvärr inte kan delta på vårträffen går det bra att lämna kuvertet till Joel i skolan senast den 12 juni. Det finns önskan om att göra en aktivitet som kostar pengar nästa år t.ex. Liseberg, övernattning på Stättared, paintball. För att få in pengar skulle eleverna kunna sälja kakor, kläder (t.ex. newbody). Förslagsvis tas detta upp till hösten och då behövs stöd/hjälp från några föräldrar

Välkomna!! Hälsningar vårgruppen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!