Vecka 39


Hej!
Ännu en skolvecka har gått. Arbetet i de olika ämnena fortgår. I svenska kommer  vi nu fokusera på läsning under några veckor. Vi kommer att jobba med följande kunskapskrav
Du kan med flyt läsa skönlitteratur för barn och ungdomar. 
Du kan med bra flyt läsa skönlitteratur för barn och ungdomar. 
Du kan med mycket bra flyt läsa skönlitteratur för barn och ungdomar. 
Du har ganska bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett ganska bra sätt. 
Du har bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklande sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett bra sätt. 
Du har mycket bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett mycket bra sätt. 
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett enkelt sätt vad du tyckte och tänkte när du läste. 
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett utvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste. 
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett välutvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste. 
Så nästa vecka börjar vi tillsammans i klassen att läsa Eldens Hemlighet av Henning Mankell. En oförglömlig och stark ungdomsroman som inbjuder till förhoppningsvis många bra diskussioner i klassen. Eleverna kommer att läsa tillsammans i mindre grupper. Därefter får eleverna reflekterande frågor till text och innehåll som de kommer att få besvara i en läslogg. Efter det blir det samtal kring frågorna i klassen. Vi kommer att jobba med text och förarbete av frågor inför samtalet i skolan, men blir det ont om tid kan det eventuellt bli något att göra klart hemma.

Språkvalen har kommit igång. Läxdag för både tyska och franska är onsdagar. Läxan kommer att ligga på showbie.

Påminner om att det är studiedag på torsdag den 24/9 eleverna är då lediga. Samt att det är föräldramöte den 29/9 kl 18.00-19.30. Vi har fått några frågor, men vi tar gärna emot fler frågeställningar så att vi kan lägga upp en plan för mötesordningen. Maila dem gärna till mig lisa.vargstam@varberg.se. Utvecklingssamtalen drar igång nästa vecka och några av er har fått lapp om vilken tid ni är välkomna med hem idag.

Händer vecka 39
Måndag: Idrott glöm inte kläder.
Tisdag:
Onsdag: Språkläxa ligger på Showbie
               Idrott glöm inte kläder
               Läxa i matematik Algoritmer
Torsdag: Studiedag, eleverna är lediga
Fredag: Läxa i matematik Multiplikation
Trevlig helg! Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!