Höstlov och lite information


Hej!
Nästa vecka är det höstlov vi hoppas att alla elever får en härligt och välbehövligt ledighet. Eleverna har kämpat fantastiskt bra sedan skolstarten och tar stort ansvar för sitt eget lärande. Så kul att se. Stolta lärare är vi som får förmånen att följa denna fantastiska klass ännu ett läsår. 

Idag fredag har vi ätit glass och tittat på den norska filmen ” Tuffa Killar”.
Filmen handlar om mobbning och utanförskap. Om modet att våga hjälpa någon som eventuellt råkat illa ut, en tankeväckande handling.

Nu är det snart dags för de muntliga nationella proven i Eng, Sv och Ma. Troligtvis kommer vi att påbörja detta arbete under v 46 och några veckor framåt. Proven genomförs i mindre grupper om 2-4 elever beroende på ämne.

På tisdagen den 3/11 får vi i klassen besök av Arne Oskarsson som jobbar tillsammans med vår specialpedagog Andréa Sjölin. Arne och Andreá kommer att vara med i klassen under vår No lektion.

Idrottsplanering vecka 45-48
Vecka 45
måndag: Badminton
onsdag:  Badminton
Vecka 46
måndag: Friidrott inne
onsdag: Hinderbana
Vecka 47
måndag: Innebandy ( Du får gärna ta med klubba om du har)
onsdag: Innebandy  ( Du får gärna ta med klubba om du har)
Vecka 48
måndag:  Lekar med och utan boll.
onsdag: Teori. ”Vad händer i kroppen när du tränar?” Inga kläder behövs. Vi är kvar i klassrummet.

Händer under vecka 45
Måndag:
Idrott glöm inte ombyte och skor.
Tisdag:
Besök av Arne och Andréa under förmiddagen.
Onsdag:
Idrott glöm inte ombyte och skor.

Läxa i tyska. Så många glosor du kan till kapitel 1C ord för olika ”kroppsdelar”. Eleverna kan gå in på glosmastaren.se där de hittar skolans läromedel i tyska ( Genau! 1). Här hittar de olika övningar kopplade till kapitlet samt de glosor som är läxan. Läxan ligger också på showbie under Tyska

Torsdag:
Del prov 1 på 15 stycken länder i Europa och deras huvudstäder. Eleverna har fyllt i en karta på skolan som de antingen kan ta med hem eller ta kort på om de känner att de vill träna extra hemma.
Fredag:


Trevlig helg och höstlov!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!