Vecka 46


Hej!

Vi är igång igen efter höstlovet. I veckan har vi hunnit med massor, bland annat läs- och hörförståelse i engelska. Eleverna har även hunnit med so-koll på första delen av Europa och kartkunskap. I No har vi pratat om hur det ser ut på fjället samt i och vid sjön. I svenska har vi jobbat lite med grammatik. Eleverna har också valt enskild ny skönlitterärbok. Vi har även hunnit med att skriva en kort berättelse utifrån en bild. En träning inför kommande nationella prov i svenska. Eleverna har varit fokuserade och kämpat bra hela veckan. Så kul att se!

Nästa vecka börjar vi med de muntliga nationella proven. De kommande tre veckorna kommer till viss del att avsättas till de nationella proven, först ut är matematik. Under vecka 46 kommer måndagen och fredagen att se lite annorlunda ut för eleverna och vi kommer inte kunna följa schemat fullt ut på grund av NP i matematik. Dock har vi försökt att göra så lite avvikelser från schemat som möjligt.

Nytt är att Lindbergs skola kommer att få ännu en idrottslärare, Mattias. Mattias börjar nästa vecka, vecka 46 och kommer tillsammans med Eva Martinsson att vara med under idrottslektionerna i vår klass 6b.

Läxa i franska till onsdag glosor, eleverna har tagit kort på glosorna i skolan med sin ipad så de finns att hitta där.

Läxa i tyska till onsdag kunna läsa upp en dialog med hjälp av endast första bokstaven i varje ord. Dialogen finns i textboken på sidan 12-14 och stencilen med hjälpbokstäver finns på showbie i mappen tyska.

Läxa i engelska tills på torsdag sid. 28-29 i textboken: ”Du ska välja ut en text och läsa in den och skicka den på Showbie. Texterna du kan välja mellan är Pancake day, People eat chocolate eggs … , Thansksgiving day eller On Christmas Day ….Du ska bara välja  en text!
När du har läst in den på engelska ska du sen översätta den till god svenska och även läsa in din översättning. Och skicka in den på Showbie också.”

Tills torsdag även prov i SO andra delen på Europa, länder och huvudstäder.

Läxa i matematik huvudräkning tills på fredag.

Händer under vecka 46
Måndag: Idrott, friidrott inne
                Muntliga nationella prov i matematik för en del elever.
Tisdag:
Onsdag: Idrott, hinderbana
               Läxa i tyska och franska.
Torsdag: Prov andra delen på Europa
                Läxa i engelska
Fredag: Läxa i matematik huvudräkning


Trevlig helg! Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!