Vecka 51


Hej!
Hoppas att ni alla haft en härlig tredje advent och Lucia.

I veckan har eleverna varit och lyssnat på en mycket bra föreläsning av  några elever i 9:an som varit med på en studieresa till koncentrationslägret i Auschwitz.  En mycket bra och intressant redovisning som fångade eleverna. Ämnet passar bra in på det som eleverna läser om i So.

Tiden springer iväg och om en dryg vecka så är det terminsavslutning. Detta innebär att eleverna kommer att få sina första betyg. Vi märker att det finns en viss oro i klassen över betygen och vilket betyg man kommer att få. Betygen visar var eleverna befinner sig i sin kunskapsutveckling just nu och det är därifrån vi och de ska jobba vidare nästa termin. Har ni funderingar kring hur betygs systemet fungerar så titta gärna på filmen ”Betyg så funkar det”. Vi kommer att försöka hinna med att ha ett kort betygssamtal  med varje elev innan terminsslutet, så att betygen inte kommer som en överraskningar.

Terminens sista skoldag är tisdagen den 22/12, det är vanliga skoltider som gäller och bussarna går som vanligt. Denna dag kommer vi inte att ha några vanliga lektioner utan mysa och ha det trevligt med fika och roligheter.

Skriver min och Niklas mail om ni vill nå oss. Givetvis får ni gärna ringa men det är inte alltid så lätt att nå oss på telefon.    lisa.vargstam@varberg.se         niklas.andersson@varberg.se   . Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig.

Händer nästa vecka
·             Måndag: Idrott glöm inte ombyte och skor.
·             Tisdag: Pysseldag fram till lunch, därefter vanliga lektioner.
·             Onsdag: Idrott glöm inte ombyte och skor. Läxa i tyska, titta i mappen på showbie där  Fredrik lagt ut läxan. Denna vecka handlar läxan om att lära sig vad olika djur heter på tyska.
·             Torsdag:
·             Fredag: Vanliga lektioner på förmiddagen. Efter lunch städar och röjer vi i klassrummet. Sista timmen för dagen besöker vi 8:B och lyssnar och tittar på deras projekt gällande den ”nya” stadsutvecklingen i Varberg.

Hälsningar Lisa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!