Vecka 4


Hej!

Veckan har gått bra, mycket aktiviteter på rasterna med pulkaåkning, snöbollskastning och snögubbsbyggande. Jättekul att se! Vi hoppas att snön får ligga kvar.

Vi jobbar vidare i svensk med skrivning av olika typer av texter och stavningsregler.  Vi har en ny högläsningsbok "Glaspärleresan" av Maud Mangold. Boken handlar om Landet Innanför. Som är en parallell värld innanför vår vanliga värld. I Landet Innanför bor egendomliga varelser och vanligt folk som inte trivs i samhället utanför. Pojkarna Oliver och Terry följer efter en flicka och en underlig figur, som visar sig vara en alldeles äkta tomte genom en hemlig gång. I Landet Innanför råder sagans lagar, det får pojkarna snart uppleva. Där bor även älvor, troll och andra väsen. Oliver och Terry försöker att ta sig helskinnade genom äventyret. En helt fantastisk bok med mängder av gestaltande beskrivningar som inbjuder till inre bilder. Under våren kommer eleverna att skriva egna sagor.

I So fortsätter arbetet med världsreligionerna. I No har vi fortsatt vårt arbete om magnetism. Halva klassen som inte hade hemkunskap i dag (fredag) har även hunnit med att göra lite praktiska uppgifter och byggt en egen elektromagnet. Andra halvan av klassen kommer att göra det nästa fredag. I matematiken har eleverna jobbat med area och omkrets.

En tråkig nyhet är att Jennie  som har franska med våra elever kommer att sluta. Hon jobbar vecka 4 också. Vi återkommer med information om vem den nya  läraren blir så fort vi vet.

Påminner om lapparna till Sjöremossen.

Eleverna har i veckan fått med sig information om resultatet av enkäten på bloggen gällande klassresa och kakförsäljning. Har ni frågor och funderingar kring detta så hör av er till Hampus mamma Angelica Segerström på telefon 0708-867366.

Händer i vecka 4

måndag: Idrott glöm inte kläder och skor. Handboll
tisdag:
onsdag: Idrott glöm inte kläder och skor. 
               Läxa i språk:
               Tyska: Verbändelser och stenciler att träna på.
                Franska: Glosor
torsdag: Läxa i engelska
fredag:   Eventuellt någon läxa i  matematik. Niklas återkommer om detta.


Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!