Vecka 16

Hej!

I veckan har vi hunnit med en hel del i de olika ämnena. I svenska är vi i gång med skrivandet av våra sagor. På No-lektionerna jobbar vi med syror och baser. Idag har halva klassen laborerat med varor de kan hitta i hemmet. De har fått ta reda på om ett ämne är surt, neutralt eller basiskt. De har jobbat med BTB och pH-papper. Vi har också tittat på hur en pH-meter fungerar.

I matematiken är de det kluriga området kombinatorik som tränas. Kombinatorik kallas den del av matematiken som sysslar med att undersöka, på hur många sätt ett givet antal element kan ordnas och sammanställas. Exempelvis fem personer träffas och alla hälsar på alla. Hur många handskakningar blir det? Eller fem lag deltar i en turnering. Alla lagen möter varandra. Hur många matcher spelas det under turneringen?

I engelska har eleverna tränat på gamla nationella prov inför nästa veckas nationella prov i engelska. På tisdag skriver eleverna två olika delprov i engelska, en testar läsförståelse och en hörförståelse. Likt tidigare provdagar har eleverna en rast mellan delproven och något litet att äta för att  fylla på med energi kan vara bra. Tänk på att det som eleverna tar med sig inte får innehålla nötter. Nästa provtillfälle är på fredag då görs sista delen i engelska. De är en skrivdel som görs direkt på morgonen. Denna gång tror vi inte att eleverna behöver något extra med sig att äta förutom en eventuell frukt. När skrivdelen i engelska är gjord på fredag så är eleverna färdiga med nationella prov för år 6 och nästa tillfälle är först i år 9.

Det är många elever som uttrycker att de är hungriga långt innan vi äter lunch. Så vi slår ett slag för en frukt att äta på 10 rasten.

Mattias och Eva i idrotten hälsar att från och med nästa vecka så är det idrott ute som gäller när vädret tillåter. Detta innebär att eleverna behöver ha med sig kläder och skor för utebruk.

Händer vecka 16
Måndag: Idrott, glöm inte kläder och skor även för utebruk.
Tisdag: Nationella prov i engelska på förmiddagen, 2 stycken. Glöm inte liten fika.
              Läxa i franska. Glosor sidan 114
Onsdag: Idrott, glöm inte kläder och skor även för utebruk.
               Läxa i tyska verbändelse information finns på showbie.
Torsdag:
Fredag:  Nationellt prov i engelska första lektionen.

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa. Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!