V. 40

Hej!
Blogginlägg senast söndag varje vecka sa vi ju på föräldramötet, det håller vi ju, om än med knapp marginal. Vi har denna vecka arbetat med faktatexter i svenskan. Vi har pratat om vad en faktatext är och tittat på hur en faktatext är uppbyggd. Eleverna har även börjat skriva egna faktatexter om ett djur, antingen enskilt eller i par. Vi använder våra Ipads till att söka information samt att skriva text på. Det är smidigt och motiverade för eleverna! Efter ett första utkast kommer eleverna att få träna på att ge enkel respons på varandras texter. Dessa kunskapskrav arbetar vi med nu:
  • Eleven kan skriva enkla texter med läslig handstil och på dator.
  • I texterna kan eleven använda stor bokstav, punkt och frågetecken samt stava ord som eleven själv ofta använder och som är vanligt förekommande i elevnära texter.
  • Eleven kan söka information ur någon anvisad källa och återger då grundläggande delar av informationen i enkla former av faktatexter.
  • Texterna innehåller grundläggande ämnesspecifika ord och begrepp som används så att innehåller klart framgår.
  • Eleven kan utifrån givna frågor ge enkla omdömen om sina egna och andras texter samt utifrån respons bearbeta och förtydliga sina texter på ett enkelt sätt.

Må: bibliotek (vår bibliotekstid är ändrad och kommer i fortsättningen att vara torsdagar-jämn vecka)
Ti: lämna in läsläxa
On: idrott
To: vanlig dag
Fr: idrott

Trevlig fortsättning på helgen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!