Hög tid för en uppdatering!

Hej
Vi är i full gång med vårens utvecklingssamtal. Glöm inte att gå in och läsa ert barns omdömen på Infomentor före samtalet!

I sv/so arbetar vi just nu med religion. Eleverna ska kunna ge exempel på en symbol, en central berättelse samt en högtid inom judendomen, kristendomen och islam. Vi har hunnit med judendomen där eleverna, både skriftligt och muntligt, har fått återberätta berättelser ur Gamla testamentet. Nu arbetar vi vidare med kristendomens historia.

Eleverna har precis som förra terminen läsläxa. Som ni märkt så skickar jag hem några uppgifter varje vecka som ska göras till läsningen. Vi går igenom läsläxan varje tisdag. Eleverna får sedan hem nya uppgifter på onsdagen. När eleverna läst ut sin läsläxa vill jag att de gör en enkel bokrecension hemma. I skolan får de sedan berätta om boken för sina klasskompisar. Antingen skriver ert barn för hand på ett blad som jag skickar hem eller så går ni in på klassens bokblogg och skriver om boken där. Det vore roligt om så många som möjligt väljer bloggen!

Adressen är: boktips3blindberg@blogspot.se
Användarnamn: bokblogg3b@gmail.com
Lösenord: kladdkaka

Jag har gjort ett exempel som ni kan följa (Vilda Våghals). Glöm inte att skriva under med namn.
Jag skickar även hem denna information på recensionsbladet när det blir dags för ert barn att recensera sin bok.

Detta händer framöver:

Onsdag den 6/2: Båda treorna åker till Veddige för att först simma och sedan åka skridskor. Vi skickar hem mer info kring detta. Det vore jättebra om någon förälder har möjlighet att följa med!
Måndag 11/2: Skridskodag på Sjöaremossen. Glöm inte att lämna in lapp om hur ert barn tar sig dit och hem!
V. 8 SPORTLOV!
v. 11 Nationella prov i svenska. Viktigt att alla elever är i skolan!

Det var allt för denna gång.
Ha en skön helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!