Bok- och filmvecka

Nästa vecka kommer hela B-spåret att ha läsvecka. Vi i år fyra lägger även in film i temat. Slöjd, bild, musik, idrott och till viss del matte ligger kvar på schemat som vanligt, men all övrig tid kommer att ägnas åt mycket härlig högläsning, enskild läsning, samtal kring böcker och så film. I vår klass kommer vi att fördjupa oss i äventyrsklassiker.  Vår bibliotikarie, Mia, kommer på  måndag morgon att starta upp veckan med en presentation av vad en klassiker egentligen är och även prata om några kända författare och deras böcker.

Vi i år 3-6 skulle i år också vilja prova på att ha en "bokbytarlåda". Vi tänker att det kanske är många av er därhemma som precis som vi har en hel del böcker som barnen tröttnat på och därför inte har någon användning för. Varför då inte lämna den i vår bokbytarlåda och istället ta en annan bok som verkar bra. Vi har tänkt att treor och fyror har en låda tillsammans så det blir fler böcker att välja på. Hittar man inte en bok direkt får man en "bokbiljett" så att man kan komma tillbaka senare och välja en bok. Det är givetvis helt frivilligt om man vill ta med sig några böcker och det är ju viktigt att det är böcker som barnen inte har några problem med att lämna ifrån sig. Som sagt, detta är något som vi inte testat förut men vi hoppas att det kan bli lyckat. Det går bra att skicka med böcker vilken dag som helst under veckan.

Det blir ingen engelskaläxa nästa vecka. Passa på att läsa extra mycket hemma istället. Eleverna kommer att få hem varsin äventyrsklassiker att läsa under veckan.

Hör av er om ni undrar över något!
Lisa. V, Niklas & Lisa. S

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!