Reviderad version av informationen angående frånvarorapportering och omdömen.

Reviderad version av informationen angående frånvarorapportering och omdömen.

Nytt system för Skriftlig individuell utvecklingsplan och närvarohantering i grundskolan


Varbergs kommunala grundskolor byter med start höstterminen 2014 system från Infomentor till Skola 24.

Förändrade dokumentationskrav
Hösten 2013 ändrades bestämmelserna om utvecklingssamtalet och den skriftliga individuella utvecklingsplanen i skollagen (2010:800). Ändringarna i skollagen innebär att kravet på skriftliga individuella utvecklingsplaner avskaffas i de årskurser betyg sätts. Skriftliga individuella utvecklingsplaner ska upprättas en gång per läsår, i stället för varje termin, för elever i årskurs 1–5. Utvecklingssamtal ska fortfarande hållas minst en gång per termin i samtliga årskurser. Information som tidigare har lämnats i den skriftliga individuella utvecklingsplanen ska nu lämnas muntligt vid de utvecklingssamtal där skriftlig information inte ges.

I Varberg sker höstterminens utvecklingssamtal för årskurs 2-9 i augusti/september. Vid samtalet kommer muntlig information ges kring elevens måluppfyllelse och utifrån detta upprättas en framåtsyftande plan för läsåret.
I januari sker vårterminens utvecklingssamtal då den framåtsyftande planen utvärderas och revideras vid behov.
För årskurs 1 kan utvecklingssamtalen tidsmässigt ske något förskjutet eftersom den framåtsyftande planen inte upprättas direkt vid skolstarten.

Skola 24
Skola 24 är ett webbaserat system för att hantera närvaro och den individuella utvecklingsplanen. Vårdnadshavare och elever kan via webben ta del av aktuell närvaro samt den framåtsyftande plan som upprättas vid utvecklingssamtalet.
Inloggningsuppgifter till systemet fås från skolan.


Frånvaro Skola 24
Frånvaro ger ett heltäckande stöd för skola och hem att hantera elevens närvaro. Frånvaro kan anmälas och rapporteras på flera sätt av personer som har olika roller i systemet, exempelvis vårdnadshavare och lärare. Frånvaro kan rapporteras både via telesvar 0515-43610 och via webben https://varberg.skola24.se. Mer information kommer i samband när ni får inloggningsuppgifter. När det gäller grundsärskolan anmäls frånvaro till respektive skolassistent.

Skriftlig individuell utvecklingsplan Skola 24
Den framåtsyftande plan som upprättas vid utvecklingssamtalet kommer vårdnadshavare, elev och undervisande lärare att kunna ta del av. Elevens utveckling följs bland annat upp utifrån uppsatta mål i den framåtsyftande planen.


Systemet kommer att underlätta hanteringen av närvaro och uppföljning och med anledning av de ändrade reglerna kommer mängden skriftlig information att minska.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!