Vecka 42



Hej!

Veckorna bara springer i väg. I So:n fortskrider arbetet med bankonventionen, FN och UNICEF. Eleverna skriver berättelser med koppling till barnkonventionen och tränar på att se likheter och skillnader.

I No har vi idag avslutat arbetsområdet partikelmodeller i kemi för den här gången med en kunskapskontroll. I nästa vecka skall vi sätta tänderna i tekniska system i samhället.

I matematiken jobbar eleverna med enhetsomvandling, decimaltal och tal i bråkform.

I svenskan jobbar vi vidare med vår högläsningsbok och olika lässtrategier. Vi jobbar även på med vårt skrivprojekt ”Öde Ön ” som jag upplever eleverna gillar. Vi jobbar också med hur en Återberättande text är uppbyggd med, rubrik, inledning som svara på frågorna som var, hur, när, vad och varför. Händelser i kronologisk tidsföljd som binds samman med tidsord som först, sedan, därefter och slutligen, samt en avslutning som sammanfattar och kommenterar texten

Här kommer lite information om nästa vecka. Det kommer under veckan att vara en oförberedd brandövning. Eleverna vet att det kommer att ske någon gång under veckan. Läxan i engelska är tills på tisdag. På onsdag kommer Lisa att vara ledig för att gå på begravning, Niklas och Margaretha är med klassen.

En lite påminnelse Höstlov vecka 44

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Margaretha.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!