Vecka 43

Hej!

Veckorna fortsätter att rusa på med full fart. I So:n fortskrider arbetet med bankonventionen, FN och UNICEF.  På torsdag är det FN-dagen eleverna kommer att läsa sina berättelser för eleverna i F-2 röd och grön. De kommer också att få se på filmer som F-2orna gjort med anknytning till FN och barnkonventionen.
 
I No jobbar vi med tekniska system i samhället. Eleverna har i veckan hunnit med att se på filmer som visar hur det går till på ett avloppsreningsverk och ett vattenreningsverk. Idag har de fått rita de olika stegen i avloppsreningsverket. I matematiken jobbar eleverna med enhetsomvandling, decimaltal och tal i bråkform.
I svenskan jobbar vi vidare med vår högläsningsbok och olika lässtrategier. Vi jobbar även på med vårt skrivprojekt ”Öde Ön ” och att skriva spänning för de som är klara. Vi har i veckan lyssnat på en spökhistoria  från Sveriges radio" Spöket som försvann" Vi jobbar vidare med hur en artikel är uppbyggd med, rubrik, ingress som svara på frågorna som var, hur, när och vad. Brödtext, bild och bildtext.

Fråga/ påminn gärna eleverna om läxor i engelska och matematik, några elever har missat att göra läxan denna vecka. Vi påminner så gott vi kan och det står på tavlan, men ända missas det ibland.
 
Läxa vecka 43
Tisdag läxa i engelska
Fredag läxa i matematik kommer att vara liknande upplägg som läxan tills idag (fredag 17/10). Eleverna får uppgifterna via Socrative en app i iPaden. 

Lov vecka 44

Trevlig helg!  

Hälsningar Lisa, Niklas och Margaretha






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Matteläxa v. 48