Vecka 4


Hej!

Vi har börjat komma in i rutinerna igen efter ledigheten. De nya arbetsområdena har introducerats i ämnena och vi jobbar på.

I No jobbar vi med kroppen. Vi har repeterat människans utveckling och begreppet evolution samt lärt oss om Charles Darwin, evolutionens fader. Vi har även tittat på hur kroppen ser ut utanpå hår, hud och naglar. Under vecka 4 kommer eleverna att jobba med ett mindre grupparbete om kroppens olika inre organ.

I So är det Vasatiden som gäller. Eleverna lär sig om Gustav Vasa och historiska händelser som förknippas med denna tid.

Vi startar under vecka 4 upp ett nytt läsprojekt (förhoppningsvis har böckerna kommit). Hela klassen kommer att jobba med boken ”Åskans Döttrar” vid två tillfällen i veckan fram till februarilovet. De läser tillsammans med sina läskomipsar några kapitel per tillfälle. De turas om att läsa och lyssna. De jobbar sedan med uppgifter kopplade till texten både vad det gäller läsförståelsestrategier och rent grammatiska. Vi hoppas på flera givande och utvecklande textsamtal.

Vårens utvecklingssamtal kommer att ligga under vecka 5 måndag och tisdag samt vecka 6 onsdag och torsdag. Detta utvecklingssamtal kommer att ske på ett lite annorlunda sätt än de ni har varit på tidigare. Ni som vårdnadshavare väljer nu själva vilka ämnen/lärare som ni vill gå till och om ni vill besöka ett eller flera ämnen. Ni får också själva gå in och boka er på de tider som finns. Mer information om detta samt om hur man bokar kommer under början av vecka 4.

Händer i veckan
Tisdag
Glosor i engelska finns på showbie
Torsdag
Idrott
Fredag
Idrott

Påminner om studiedagen fredagen den 13/2 samt februarilovet vecka 8.

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Margaretha

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!