Information angående orientering onsdagen den 8 april


Hej!
Igår hade vi en mysig skoldag i påskens tecken. Till lunch fick vi påskbuffé och påskmust. Eftermiddagen ägnades åt film om våra påsktraditioner, äggmålning, påskkort tillverkning, påskbakelse och den traditionella äggpickartävlingen. Som vanns av Albin. Stort grattis till dig och ditt superägg. 

Viktig nyhet till er vårdnadshavare! Nu kan du frånvaroanmälan ditt barn via din mobil, hel, eller del av dag via den nya skola24 appen som fungerar på alla smartphones. Bra och smidig grej!

Information angående orientering onsdagen den 8 april
Onsdagen den 8 april kommer eleverna att åka till Friskusstugan i Varberg och ha orientering. Det är FK Friskus-Varberg som anordnar orienteringen för åk 5.
Vi passar på när vi får professionell hjälp att arbeta med kunskapskraven:
Kunskapskrav 5 i idrott
Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med viss anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler.
Kunskapskrav 6
Eleven kan med viss säkerhet orientera sig i bekanta miljöer med hjälp av kartor

Bussen till Friskusstugan kommer att avgå från parkeringen kl. 8.45. Vi åker hem från Friskusstugan kl. 12.00. Skoldagen fortsätter sedan som vanlig i skolan med lektioner på eftermiddagen och bussarna går hem i vanlig tid.

Orienteringen för 5 B startar kl. 9.30. Efter orienteringen kommer vi att äta lunch och leka någon lek eller kanske spela fotboll. Innan bussen tar oss tillbaka till skolan.

Viktigt att tänka på att eleverna har oömma kläder och skor, då det kan vara lerigt i skogen. Eleverna skall även ha med sig en burk med lock och bestick samt dricka. Vill du ha något mer, liten fika eller en frukt så får du gärna ta med det. Vatten att släcka törsten med efter orienteringen kan vara bra att ha.

Hoppas nu att ni alla både föräldrar och barn får en härlig ledighet och påsk så ses vi och hörs igen tisdagen den 7/4.

Hälsningar Lisa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!