Vecka 13


Hej!

I fredags ägnade vi en stor del av förmiddagen åt solförmörkelsen. Vi startade dagen med en kort presentation om vad en solförmörkelse är och hur den uppstår. Eleverna fick sedan skriva fakta i punktform och klistrade in en bild i sin kunskaps/tankebok. Därefter följde vi solförmörkelsen live via länk från Stockholm, Färöarna och Svalbard.

I so kommer eleverna att genomföra en undersökning gällande trafikflödet genom rondellen utanför skolan. De kommer att vara indelade i mindre grupper som under 10 minuter vid olika tillfällen och tidpunkter kommer att observera antalet fordon som passerar genom rondellen. De kommer sedan att jobba vidare med gruppernas resultat och sammanställa dessa.

I No avslutar vi vårt arbete med kroppen och fysikens ljud och ljus för den här gången med en lite kunskapskontroll på tisdag. Eleverna har fått med sig de texter som vi jobbat med hem för att kunna titta igenom en gång till.

I svenskan har eleverna i veckan jobbat med att ge varandra respons på en kortare text som de skrev för ett litet tag sedan. De fick därefter jobba igenom sina texter en gång till och utveckla det de hade skrivit utifrån responsen de fått för att sedan lämna in sin text till Lisa.

Här kommer lite information om kommande vecka.

Måndag: Niklas är ledig, ingen matematik mera No istället. Förberedelse och repetition inför provet.

Tisdag: No-prov och läxa i engelska

Onsdag: Niklas ledig. Lisa och Jenny är i klassen

Torsdag: Lisa, Niklas och Margaretha är på utbildning i Halmstad entreprinöriellt lärande. Malin Folkesson kommer att vara vikarie i klassen Valter är också med de första lektionerna. Ingen slöjd. Läxa i matematik.

Vad är entreprenöriellt lärande? Entreprenöriellt lärande innebär att utveckla och stimulera generella kompetenser som att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Det handlar om att utveckla nyfikenhet, självtillit, kreativitet och mod att ta risker.

Fredag: Studiedag och eleverna är lediga

Vecka 14 Påsklov 

 Hälsningar Lisa, Niklas och Margaretha

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!