Vecka 18


Hej!

Vi lägger ännu en härlig, händelserik skolvecka bakom oss. Måndagens träning med BOIS var en rolig tillställning som skapat härliga skratt i klassen. Vi fick ett trevlig mail från Josefine på Varbergs Bostad som höll i alla trådarna. Hon uttryckte sig med ord som jättelyckad eftermiddag och lovordade klass 5b. Josefin kommer att publicera en del bilder från träningen samt göra ett reportage. Så håll gärna utkik på följande sidor https://www.facebook.com/varbergsbostad  och http://varbergsbostad.se/.

Redan på tisdagen var det dags för nästa händelse. Det efterlängtade besöket från arbetscentrum som representerades av Alexander, Marcus, Annette och deras handledare. Att en timma kunde gå så fort. Eleverna hade många bra frågor som ledde till bra diskussioner. En härlig stämning i klassen.

Marcus som har Aspergers syndrom som är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som påverkar hjärnans sätt att hantera information och det sociala samspelet, berättade om sin skolgång och hur han blev mobbad under de senare åren i grundskolan. Att dessa händelser i skolan när han var i 13-16 års ålder än idag finns som starka minnen och påverkar honom fortfarande trots att han nu är 36 år. Alla fyra betonade vikten av att vi alla är olika och att alla människor ska behandlas respektfullt. Samt att olikheter är bra och något vi ska vara stolta över.

Vår specialpedagog Boo Larsson hade senare i hallen träffat en av representanterna som besökt Lindbergs skola och fått höra följande Detta är den bästa skolan jag varit på. Den bästa personalen. De bästa eleverna, för de hade så många frågor och var lätta att prata med. Det ger oss som lärare en tår i ögat av stolthet över våra fantastiska elever som står för bra värderingar. Till er elever säger vi. -Fortsätt att stå upp för att all ska behandlas respektfullt. Att olikheter är någonting positivt och bidrar till att göra vårt samhälle till en bra plats att leva i. Det är ni som är framtidens ledare och era åsikter kommer att väga tungt både nu och i framtiden. Tänk på att ni kan vara med och påverka och att ni alla har något viktigt att bidra med. Utan var och en av er vore vårt samhälle inte samma plats. Något hade saknats! 

Vi har pratat med eleverna att det är viktigt att de också besöker bloggen kontinuerligt. I alla fall vid ett par tillfällen i veckan. Informationen på bloggen är både till för vårdnadshavare och elever. Viktigare nu ju äldre de blir att de vet var de kan hitta informationen och inser vikten av att själv söka informationen om vad som händer i skolan. Vi säger det ju givetvis här i skolan också. Men eget ansvarstagande för sin skolgång och lärande är inte helt fel. Vi pratar också mycket av vikten att ta tillvara på lektionstiden och jobba effektivt. Inte sitta av tiden och tänka på annat. Mängden stoff och kraven ökar ju längre upp i skolåldern eleverna kommer.

Påminner igen om att eleverna gärna får ta med en förmiddagsfrukt.

På skolans hemsida finns det information om den nya skolan i Trönninge.
För er som är intresserad finns det länkar att klicka på.

Nästa vecka är en kort vecka för eleverna studiedag på torsdag och röd dag på fredag då det är 1 maj.

Tisdag: Läxa i engelska samman som förra veckan, då flera i klassen missat att göra läxan vecka 17.
Läxa i matematik. Niklas lägger ut på bloggen

Trevlig helg!
Hälsningar Lisa, Niklas och Margaretha

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!