Vecka 35

Hej!

Början på terminen har varit bra. Både vi lärare och elever förundras över vädret och tycker att det är synd att det inte var denna värmen under lovet i stället. I eftermiddag gick vi till ängen och för att se hur det hade gått med våra nedgrävda tepåsar som vi ska gräva upp under v37. Vi hade med oss bullar och saft.

Skolarbetet har  så smått dragit igång. I so är det geografi som gäller, kort repetition om Sverige och Norden innan det nya arbetsområdet Europa startas upp. I matte är det fokus på negativa tal. I svenska slutade vi vårterminen med att bekanta oss med språk i norden. Vi ger oss nu på minoritetsspråk i Sverige för att därefter jobba med dialekter. I No är biologi först ut. Vi repeterar kort växt och djurriket som vi jobbat med under 4:an för att sedan stifta bekantskap med olika ekosystem och ekosystemtjänster. Idag började vi no:n med att repetera olika begrepp och stifta bekantskap med nya för att lättare kunna förstå de texter vi kommer i kontakt med under noarbetet.

Nu i 6:an är lektionerna lite längre och rasterna lite kortare. Skicka gärna med en frukt till förmiddagsrasten.

Tid för föräldramöte och utvecklingssamtal kommer inom kort. 

Jag ( Lisa) kommer att vara ledig under v 36. I klassen kommer Birgitta och vår specialpedagog Andréa  var med under den tid jag skulle varit i klassen och Niklas är också självklart där under vissa lektioner. Så inga nya ansikten för eleverna.

Eleverna kommer under några veckor att prova på tyska och franska för att därefter kunna göra sina val. Först ut för vår klass är tyska, första lektionen väntar på tisdag då Fredrik kommer till klassen och har tyska med dem.

Händer under vecka 35
Mån: Idrott glöm inte utekläder om vädret tillåter.
Tis:   Språkval tyska.
Ons: Idrott glöm inte utekläder om vädret tillåter.
         Språkval tyska.
         Bild och musik
To: Slöjd
Fre:

Trevlig Helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!