Vecka 38


Hej!

Här kommer lite information om det vi jobbar med i skolan samt vad som händer nästa vecka.

I svenskan avslutar eleverna idag ett arbete om minoritetsspråk i Sverige. Nästa vecka kommer vi att jobba med dialekter i Sverige. Därefter väntar ett läsprojekt där vi tillsammans i klassen läser samma bok och jobbar med reflekterande frågor både vad det gäller innehåll och textens uppbyggnad.

På No-lektionerna har vi repeterat växtriket och kommer förhoppningsvis under nästa vecka in på djurriket som vi repeterar innan det är dags att bygga på våra kunskaper gällande biologisk mångfald, ekosystemtjänster och olika ekosystem.

I matematiken så är det grafer och koordinatsystem som är på tapeten. 

I engelska jobbar eleverna med att träna på att skriva en  presentation om sig själv och muntligt framföra detta för klasskompisar. Läxan i engelska är alltid till torsdagar. När det är glosor till läxa så ges de 1 vecka i förväg. Men är det någon mindre uppgift som ska genomföras så går Birgitta igenom den på måndagens lektion. Till kommande vecka ska eleverna spela in sin presentation om sig själv på ipaden och lämna in den på showbie senast torsdagen den 17/9. De får tydliga instruktioner av Birgitta på måndag.

Europas länder jobbar eleverna med på So:n.

Nu är det snart dags för utvecklingssamtal. Lisa, Niklas och Birgitta kommer att ge förslag på tider under nästa vecka.

Den 29/9 är det föräldramöte kl 18-19.30. Föräldramötet kommer i år att stå till ert förfogande. Det är ni som föräldrar som får komma in med era frågor och funderingar till oss. Maila gärna in frågor och funderingar under vecka 39. Så att vi har chansen att ta reda på information kring era tankar och strukturera upp mötet.

Händer vecka 38

Måndag:  Idrott glöm inte ombyte. Är det uppehåll så är vi ute.
Tisdag: Språkval
Onsdag: Idrott glöm inte ombyte. Är det uppehåll så är vi ute.
                Språkval
Torsdag: Läxa i engelska
Fredag: Läxa i matematik

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!