Vecka 42


Hej!

I veckan har vi jobbat med Eldens hemlighet och vår läslogg till den. Vi har även lyft elevernas tankar kring texten och dess innehåll  under samtal i klassen. Eleverna har i No jobbat med olika begrepp och hur man kan fördjupa sin förståelse av en faktatext genom att skriva en läslogg till texten. Vi har även tittat på bilder och en kort filmsnutt som förklara begreppen. Detta för att eleverna ska få se och höra begreppen på så många olika sätt som möjligt. Lite grammatik i engelska har det också hunnits med gällande do or does. Eleverna har även jobbat med vad olika frukter, grönsaker och bär heter på engelska.  Idag (fredag) har vi haft popcornläsning som en liten överraskning  för vårt kämpade med klassens utmaning ”Att ingen ska prata rakt ut”. Vi är inte helt framme där ännu, så utmaningen fortsätter.

Eva i idrotten hälsar att alla elever bör ha idrottsskor för att kunna delta på idrottslektionerna. Skaderisken är större om man inte har skor. Det är lättare att halka och snart är det dags för innebandy och då är det lätt att man får en klubba på foten. Så ombyte och skor för att delta på idrottslektionerna.

Läxa i engelska är att kunna stava valfritt antal engelska ord för olika frukter, grönsaker och bär. En uppmaning till eleverna är att utmana sig själva och välja att ta så många ord som möjligt. Uppgiften ligger på showbie.

Läxa i tyska är att kort kunna prata om sig själv på tyska utan hjälp av stödord eller text. I franska är läxan ord, meningar och uttryck som finns i franskaboken.

Påminner om höstlovet vecka 44 då eleverna är lediga hela veckan.

Händer  i vecka 42
Måndag: Idrott, glöm inte kläder och SKOR
Tisdag:
Onsdag: Idrott, glöm inte kläder och SKOR 
                Läxa i tyska och franska
                Läxa i matematik (Algoritmer)
Torsdag: Läxa i engelska
Fredag:  Läxa i matematik (multiplikation)

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!