Vecka 43


Hej!
Under veckan som gått har eleverna fortsatt att jobbat med länder i Europa och deras huvudstäder. De läser texter, tittar på filmer och i kartböcker. I veckan har de varit fokus på länderna Spanien, Grekland och Italien.

I svenska läste vi idag de två sista kapitlen i Eldens Hemlighet. Nästa vecka gör vi de sista reflektioner till boken i våra läsloggar och skriver en utförlig bokrecension innan vi lämnar denna tankeväckande bok.

Miljögifter, miljöförstöring, försurning och hur det påverkar natur och djurliv och även oss människor har varit fokus under No-lektionerna i veckan. Nästa vecka ska vi fördjupa våra kunskaper kring växthuseffekten.

En bra hjälp när eleverna tränar på sina läxor i språk (tyska, franska och engelska) är att de använda sig av glosmastaren.se där kan de söka upp sin lärobok. Med hjälp av  Glosmästaren kan de sedan lyssna på texten, träna glosor och göra andra uppgifter kopplat till varje kapitel. Eleverna har jobbat med denna sida mycket i skolan, så de har bra koll på hur den fungerar.  

Påminner om höstlovet vecka 44. Hoppas att det fina höstvädret håller i sig även under höstlovet.

Händer under vecka 43
Måndag:
Idrott glöm inte ombyte och skor.
Tisdag:
Onsdag:
Idrott glöm inte ombyte och skor.


Läxa i tyska. Så många glosor du kan till kapitel 1B. Eleverna kan gå in på glosmastaren.se där de hittar skolans läromedel i tyska ( Genau! 1). Här hittar de olika övningar kopplade till kapitlet samt de glosor som är läxan. Läxan ligger också på showbie under Tyska

Läxa i franska denna vecka är att träna på talen 13-21 både vad det gäller stavning och uttal. Läxan finns i elevernas ipads i pages.

Torsdag:
Läxa i engelska. Lyssna på texten 3 gånger med hjälp av glosmästaren. Träna på att läsa texten i den röda rutan flera gånger innan du spelar in när du läser på ipaden och lämnar in till Birgitta på showbie. Du ska också välja tre meningar som du skriver av och översätter i pages och skickar in till Birgitta.
Fredag:


Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!