Information om kommande veckor


Hej!

Här kommer lite information om kommande veckor.

Vecka 12
 På måndag är det ingen vanlig idrottslektion. Eleverna kommer istället att vara i klassrummet och svara på några  frågor om ” Allemansrätten”. Om det blir tid övre går vi ut och spelar lite brännboll om vädret tillåter. Inget ombyte behövs. Det finns en kort film och en länk till broschyren om allemansrätt på showbie i mappen idrott.

På tisdag kommer de elever som läser tyska att ha ett litet test på de saker som de har gått igenom. Fredrik har skrivit lite information om vad de kan titta extra på i showbie i mappen tyska för de som känner att de vill. Eleverna kan använda övningsmästaren för att träna och lyssna på de kapitel som Fredrik har gått igenom.

Onsdag nästa vecka åker vi på bio. Bussen går klockan 9.00 från skolan och vi är tillbaka till lunch. Vi samlar in 20 kronor till bussen. Då idrotten ligger innan lunch utgår den denna dag och inget ombyte behövs. På eftermiddagen är det bild och musik som vanligt. På musiklektionen kommer eleverna att få ett litet förhör på musikinstrument, hur de låter och vilken grupp de tillhör. Sandra har lagt ut en power point som de som vill kan titta igenom för att repetera. Öppnar de den i keynote så blir länkarna klickbara och de kan då även lyssna på hur instrumenten låter.

Planen var att ha ett No-prov på tisdagen men då eleverna kände att det var mycket annat så flyttade vi No-provet till tisdagen efter lovet den 5/4. Provet kommer att handla om magnetism och elektricitet. För de som vill så finns det bilder och begrepp att repetera i mappen Fysik och Kemi på showbie. Där finns även några instuderingsfrågor som kan vara bra att ta sig en titt på.

Skärtorsdagen nästa vecka kommer Birgitta att ordna ett English Tea Party för eleverna. Detta gör att vi hoppar över det mera traditionella påskfirandet med påskbakelse och äggpickning. Eleverna kommer att var indelade i mindre grupper och baka scones samt göra lite andra uppgifter med engelsk anknytning.

Långfredagen är vi alla lediga och sedan väntar en påsklovsvecka. Eleverna är även lediga måndagen den 4/4 som är en studiedag vecka 14. Vi önskar alla ett vårligt och härligt påsklov. 

Vecka 13 
Påsklov

Vecka 14 
Måndagen den 4/4  är en studiedag, eleverna är lediga.

Tisdagen den 5/4 prov i No. Material finns på showbie.
 
Det är nationella prov i matematik på onsdagen och fredagen eleverna kommer att göra två delprov per förmiddag med en rast mellan. Bra är att ta med sig lite fika för att fylla på energiförrådet. Inget godis och läsk, men en macka, yoggi, bulle eller en  extra frukt kan vara bra. Ingen idrott denna vecka. 

Trevlig helg och en kommande härlig påsk önskar vi er alla!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!