Vecka 11


Hej!

Idag känns det nästan som att våren är på intågande. Vi hoppas att det håller i sig över helgen. Det har varit en lugn vecka med en del sjukdomar. De nationella proven i matematik och engelska närmar sig och kunskaper repeteras. Först ut är matematik vecka 14 på onsdagen och fredagen, mera information kommer. Vecka 16 är det dags för engelska.

Måndagen den 21/3 kommer eleverna att ha ett litet teoretiskt prov i idrott om allemansrätten. Inget ombyte behövs denna dag. I veckan har de fått med sig en broschyr hem som de kan läsa igenom för att förbereda sig.

Tisdagen den 22/3 kommer vi att ha ett litet prov på magnetism och elektricitet. Genomgångar, begrepp och instuderingsfrågor finns på showbie i fysik och kemi mappen. Eleverna kan också gå in på inläsningstjänst och ladda ner Boken om Fysik och Kemi. De kan där lyssna på texter om magnetism och elektricitet. På showbie ligger det även filmer som de kan titta på som förklarar serie och parallellkopplingar.

Onsdagen den 23/3 kommer vi att åka på bio. Filmen heter ”The Legend of Longwood ” och handlar om hästtjejen Mickey Miller som flyttar från livliga New York till Irland där hennes familj ärvt ett hus. Till en början är tillvaron mycket lugn – tills hon får ta del av legenden kring riddaren Black Knight som vill hämnas en oförrätt. Det faller nu på Mickeys lott att hitta de som försvunnit på ett oförklarligt sätt och häva deras förbannelse. Hon dras tillsammans med sin nya irländske vän in ett spännande äventyr.


Har kommer lite information om kommande vecka.

Måndag: Idrott glöm inte kläder och skor.
Tisdag: Tyska och franska. Eleverna i franskan kommer att ha sin nya lärare Mia.
Onsdag: Läxa i tyska, läxan finns på showbie.
                Idrott glöm inte kläder och skor
Torsdag :Läxa i engelska, 5 meningar ifrån texten.
Fredag: Läxa i matematik

Trevlig helg!

Hälsningar Lisa, Niklas och Birgitta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!