Information om v35


Hej!
Här kommer lite information om vad som händer i de olika ämnena i nästa vecka och ev. läxor. Vi skickar även med en inbjudan till föräldramöte + föreläsning för år 7 och 8 den 13/9. 
Vi har gjort en uppdelning av kontaktelever som vi lägger ut här. Vi kommer att kalla till utvecklingssamtal snart men vi har inte fått reda på vilka veckor som gäller ännu. Har ni frågor kan ni ju alltid nå oss på mail eller telefon.


Svenska: Vi har börjat arbeta med det en kurs som heter muntlig presentation. Eleverna skall få göra en egen presentation om sig själv med hjälp av en Keynote i sin Ipad. Men eftersom eleverna inte har någon Ipad ännu så arbetar vi först med att träna på och planera en muntlig redovisning. Vi kommer att arbeta med olika muntliga uppgifter samt att arbeta med en tankekarta för att planera sin redovisning. Eleverna har även varit och lånat en bok som de kommer att läsa under terminen, några ville även låna med sig en bok hem. Vi kommer att lägga en del tid på att läsa här i skolan både i den egna boken men även en gemensam bok för alla detta för att vi ska träna så mycket som möjligt på att utveckla lässtrategier och läsförståelsen. Fråga gärna era barn vad de läser och låt dem berätta lite om innehållet.

SO: Vi har startat igång med en kurs i geografi som handlar om samspelet mellan naturen och människan på olika delar av världen. Det är en grundkurs i geografi där eleverna kommer att få träna på att använda kartan, får kunskaper om inre/yttre krafter samt kunna resonera om hur befolkning , naturresurser , klimat, handel  och vattentillgång påverkar var och hur människor lever. Eleverna kommer också att få träna på namngeografi alltså länder, berg, floder och städer i världen.

Franska: S 110- 111  (glosor 1c)  till torsdag 1/9 . Läraren hälsar att många av dessa glosor har eleverna redan tränat på innan så det blir lite repetition.  Det är viktigt att lära sig både enskilda glosor men även verb för att kunna förstå sammanhanget.

Tyska: Till tisdag 30/ 8 : Kunna räkna till 100 . (Hjälp finns på s 84 i textboken.

Idrott: Eleverna har friidrott hela veckan 




Elins kontaktelever
elin.johansson@varberg.se 
070-3536525
Mattias kontaktelever 
mattias.gylling@varberg.se
070-7487662
Filippa
Fanny
Isac
Emil
Willow
Vilhelm
Victor
Daniel
Filip
Ludwig
Gustav
Joel
Albin
Karl
Jacob
Alfons
Love
Hampus
Felix
Melvin
Meja
Emma
Alva
Josefin
Jennifer
Tuva
Tilde
 Vincent



Ha en go helg!
Elin och Mattias


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!