Information 43

Förra veckan pratade vi om diskrimineringsgrunderna och eleverna fick svara på årets enkät angående detta.

Förra veckan hade klassen besök av Anna Oscarson som är journalist på Hallands Nyheter. Anna berättade bl.a om vad journalistyrket innebär, vilka utbildningar som finns, vilka egenskaper som kan vara bra att ha om man ska arbeta som journalist och om pressfrihet. Hon berättade även om vad man ska tänka på när man skriver ett reportage, vilket eleverna kommer att få möjlighet att göra lite längre fram. De fick även möjlighet att ställa frågor kring sådant de undrade över.
Vi har nu börjat bekanta oss med texttypen nyhetsartikel. Vi har studerat artikelns olika delar och nästa vecka kommer vi gå vidare med att träna på att skriva olika rubriker och ingresser samt att träna på att skriva objektivt. Har ni tidning hemma så är det ju ett bra tillfälle att få läsa lite fler artiklar!//Ulrika

Veckan före höstlovet (v 43) och fram till jullovet så har klassen ansvaret för att det är fint i uppehållsrummen på skolan (i caféet, vid biblioteket och i studiehallen utanför klassrummen och vid skåpen). Det är två elever/dag som ansvarar för detta.

​Textilslöjden tar tacksamt emot gamla jeans och även gamla t-shirtar. Släng inte trasiga/för små/för stora jeans och t-shirts utan lämna in dom tvättade till slöjden. //Tack :-) Anneli

Klassen har bestämt att ha ett disco på temat Halloween för år F-4 på skolan. Detta ska äga rum fredagen efter höstlovet, den 10/11 kl: 18:00-20:30. Som ni säkert förstår behöver vi ha er hjälp med att finnas på plats innan, under och efter själva discot för att ansvara för att allt går som det ska, städas, osv.
Efter att ni anmält intresse till detta så har vi fått fram följande tider med föräldrarna till:
17:30-19:30 Emil, Alva, Felicia
19:30-21:00 Jakob, Karl, Fanny, Victor /Mattias och Jenny

Vecka 43
Måndag 23/10 Fr presentation
Tisdag 24/10 idrott
Onsdag 25/10 idrott
Torsdag 26/10 EV idrott
Fredag 27/10 Veckans nyheter: Hampus och Meja

Vecka 44 Höstlov

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Info (Unikum samt föräldramöte)

Utvecklingssamtal ht-18

Glad Sommar!